lördag 10 december 2011

2012 blir jordkulans och revolutionens år

Kairos Future spanar in vilka trender som är på gång under 2012.

- Medan revolutionen pågår utanför vårt fönster kurar vi med tända ljus, stickning och retrospektiv TV på våra paddor, äter egenhändigt tillredd surdegslimpa, hoppas på att ingenjörer och teknokrater ska lösa problemen och drömmer om att vintern ska vara över. Det säger Mats Lindgren, VD Kairos Future, om vad som väntar 2012.

Det har de senaste åren blivit alltmer uppenbart att historien står vid en vändpunkt. Gamla makter faller och nya uppstår. Revolutionens och demokratins vindar sveper över arabvärlden samtidigt som eurozonen står inför ett sammanbrott. Och samtidigt som nya tekniska revolutioner sveper över oss har mycket av det vi tagit för givet visat sig vara rena illusioner. Så frågan är, vad kan vi vänta oss av året som kommer? Kairos Future listar 2012 års projekt, tempo, yrke, aktivitet, värde, land, ledare, pryl, person och färg. Här är hela listan:
1. Projektet: Revolution
2. Tempot: Långsamhet
3. Yrket: Ingenjör
4. Aktiviteten: Kura skymning
5. Värde: Oegennytta
6. Land: Ottomanien
7. Ledare: Xi Yinping
8. Pryl: Paddan
9. Person: Siri
10. Färg: Lera

Kom i håg den här listan och gör en egen avstämning i slutet av 2012. Stämmer trendspaningen eller blev det helt annorlunda. Kairos Future brukar vara duktiga på att se in i framtiden, så förmodligen får de rätt, den här gången också.

Läs mer om trenderna på www.kairosfuture.com/publikationer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar