lördag 24 mars 2012

Fredagsmyset som håller på att bli ett begär...

Vi har blivit fast!  Vi har blivit Fredagsmysoholics. En vana som kan bli ganska dyr i längden om man inte besinnar sig. Fredagsmyset från Feskar´n i Saluhallen är bland det godaste jag ätit de senaste åren. Och då ska ni veta att jag älskar god mat och är ganska kräsen egentligen.

Fredagsmys framför TV:n i början av mars


Fredagsmyspåsen man hämtar är helläcker och i går var det dags igen.  Vad sägs om  Mickes hummer- och avocadosallad (denna vecka på svensk hummer), Smördegsbouché med stuvning på sparris & kallrökt lax, Hemlagad skaldjurspaté, Löjromsås, Västerbottenostpaj, Stenugnsbakat bröd och Smulpaj med hallon och choklad som dessert. Ja, jag vet! Det vattnar sig i munnen. Ni kan själva se godsakerna på bilden här nedanför. Det var ljuvligt gott!


Bilden är från Feskar´ns Facebook-sida
Nu får ni inte under några omständigheter tro att jag är köpt av Feskar´n. Inte alls! Det är bara det att de har  så underbara varor. Färska och fina, och jag har aldrig stött på en så glad och serviceinriktad butik förut. De gör allting rätt och man blir behandlad som om man vore självaste drottningen när man handlar där. Gå dit och handla någon gång, och känn hur glad och speciell ni känner er. Gå sedan hem och njut av ert Fredagsmys, hummer, färska räkor eller vad ni nu gillar. Fredagsmyspåsen kostar 185:- per person och den är värd varenda krona. Och den verkar ha blivit en riktig succé.

För er som gillar ett gott vitt vin till maten rekommenderar jag det Sydafrikanska vinet - Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc - nr 2051 på Systembolaget. Ett Vitt vin som är torrt, fylligt & smakrikt, och har en fruktig smak med rostad fatkaraktär, inslag av gula äpplen, persika, hasselnötter, vanilj och smör. Pris: 106:-

Få se vad påsen innehåller nästa fredag? Då har ju lönen kommit också, så begäret kanske kan få sitt i alla fall. 




1 kommentar:

  1. We like jättemycket. Tack för jättefina ord

    /Vi på Feskarn

    SvaraRadera