Ingredienser:
1 pkt Kungsörnens Morotskaka
kakmix
1 pkt djupfrysta osötade blåbär. Färska om det är säsong.
Lätt att ha hemma i skafferi och frys.
Värm ugnen till 175 grader, eller 160 om du har varmluftsugn. Gör kaksmeten enligt beskrivningen på paketet. Om du är en fena på att göra egen kaksmet så gör det. Rör sakta ner de tinade blåbären i smeten. (Undvik att få med vätskan) Spara 1/3 av paketet till dekoration. Häll smeten i den smorda och ströade formen. (jag brukar "mortla" en blandning av Digestivekex och kardemummaskorpor)
Grädda i ugnen i 40-45 minuter.
Servera med fördel vaniljglass till den ljumma kakan. Det blir himmelskt gott!
Kakan innehåller ca 2 morötter och ca 2 dl blåbär. Nyttigt och fullt av karotin och antioxidanter. Blåbär ger oss också D-vitamin som vi behöver så innerligt nu på våren.
Hoppas att ni gillar kakan lika mycket som vi gjorde!
Follow my blog with Bloglovin
Gör mig en tjänst, kommentera eller ge pluspoäng på mitt bloggtips om bloggar som handlar om allt möjligt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar